Het bouwen van een merk doe je zo!

In essentie, is elk bedrijf een merk op zich. Om erachter te komen wat precies je merk is, wat het inhoud en hoe jij anders bent dan andere bedrijven, is Brand Management onmisbaar in het uitdenken van deze strategie. Het helpt je om een ontastbaar begrip, om te zetten in een concreet Unique Selling Point. Elke vorm van marketing, wanneer specialistisch uitgevoerd, begint dan ook met het concretiseren van je merk aan de hand van dit principe. Kort en krachtig is Brand Management dus "het vormgeven van je (uitwaardse) imago".

Onder de praktische inrichting van een Brand Management strategie kan ik onder andere het volgende voor je realiseren:

 • Analyseren en rapporteren van consumentengedrag en -wensen en de huidige positie van het bedrijf
 • Het ontwikkelen van een unieke positionering in deze markt, inspelend op deze inzichten
 • De ontwikkeling van een huisstijl voor uw bedrijf en de aanlevering van het bijbehorende huisstijlhandboek passend bij deze positie
 • Het opstellen van richtlijnen, strategische doelstellingen en uit te dragen intenties voor het bedrijf (misson & vision)
 • Het adviseren van basis voorschriften voor de implementatie van gerichte Marketing campagnes met als doel het verspreiden van de naamsbekendheid en bouwen van een reputatie

  Deze initatieven samen vormen dan uw algehele Brand Management stategie, met als einddoel: het verbeteren van de 'customer awareness' (ofwel je reputatie onder de consument) om de groei van de organisatie te stimuleren. Voor voorbeelden van dergelijk geleverd werk verwijs ik u graag naar ons portfolio, welke je altijd hier kunt aanvragen.

  Voor meer informatie over de doorvertaling hiervan in directe marketing en communicatie initiatieven, verwijzen wij u graag door naar onze marketing gerelateerde services. Met deze praktisch ingerichte diensten kunnen wij uw Brand Management strategie naar een plan om deze nieuwe koers ook daadwerkelijk uit te voeren. 

  Meer op zoek naar een praktische, uitvoerende marketing expert van een marketing strategie? Bekijk dan wat we voor u kunnen betekenen met onze proactieve marketing diensten.

  Huisstijlhandboek

  Marktonderzoek

  Marketing plan

  KPI analyse en rapport